Risktvåan I Järfälla

Risktvåan

1990 kr 2100 kr

Boka nu!

Vi erbjuder utbildningen för alla er som har behörighet för Risktvåan i Järfälla! Riskutbildningen del 2, mer känd som risktvåan, är en utbildning där vi tillsammans med våra elever lär oss mer om vägunderlag, däck, stoppsträckor och manövrering för att skapa säkra bilförare oavsett väder. Risktvåan är en obligatorisk utbildning för samtliga körkortsbehörigheter enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Du kan hitta mer information om risktvåan här.

Alla man träffar på verkar veta att man ska aldrig dricka alkohol innan man sätter sig i bilen, och man ska alltid hålla hastigheten och ha på sig bilbältet. Hur kan det då komma sig att det sker en obehagligt hög mängd dödsolyckor ute i trafiken än idag? Varför finns det en minoritet av förare som som anser sig ha en rättighet att utsätta vanliga förare för livsfara? Hur kommer det sig att en vanlig laglydnad person kan i vissa fall veterligen sätta sig i en bil och helt strunta i säkerhetsåtgärder som däck och bilbälte? Risktvåan kommer förhoppningsvist få dig att bli en mer medveten och ansvarsfull förare när du har tagit körkortet.

Risktvåan i Järfälla för endast 2200 kr

I enlighet med vår princip att körkort ska vara för alla så kan vi gladeligen meddela att vi kan erbjuda vår utbildning för risktvåan i Järfälla till förmånliga priser på vår trafikskola. Vi anser att den friheten som ett körkort kan ge en person ska inte vara ett privilegium för en liten minoritet, utan det ska vara billigt och tillgängligt för alla människor i Järfälla. Därför erbjuder vi riskutbildning del 2 för endast 2200 kr i Järfälla.

Hos Motor Trafikskola erbjuder vi även alla andra utbildningar och kurser du skulle kunna tänkas att behöva på ditt resa inför ditt körkort. Samtliga av våra tjänster levereras i vision med att vara bland Storstockholms billigaste trafikskolor.

Vad ingår i risktvåan?

På den här utbildningen så kan du förvänta dig att vi kommer diskutera dem tidigare nämnda ämnena och mycket mer i synnerhet. Dessutom kommer vi att öva på halkkörning eller halkan som det kallas där vi kommer att manövrera bilen på is eller med en simulation av olika vägunderlag med hjälp av en SKID-Car. Du kommer få lära känna bilen vid olika vägunderlag och få reflektera kring hur bilen påverkas av vägunderlag, däckmönster och slitage samt styrning. Vi är införstådda med att det kanske inte är den behagligaste saken att diskutera och uppleva för somliga, men vi likt Transportstyrelsen anser detta var en otroligt givande och viktig utbildning att gå igenom.

Säkerhet i bilen och bilens utrustning kommer stå i fokus under riskutbildning del 2 och förutom att lära känna bilen på en halkbana kommer du även få volta med bil och känna på hur kraftfull en krock kan vara även i låg hastighet.

Här kommer en checklista på vad ni kan förvänta er under risktvåan:

 • Rörelseenergi
 • Bromssträcka
 • Bilbälte
 • Underlag
 • Däck
 • Bilens system
 • Risker och konsekvenser
 • Generell säkerhet
 • Med mera

Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du befinner dig i Järfälla och behöver behörighet för risktvåan med bil. Använd dig av kontaktformuläret, så ser vi till att höra av oss så snabbt som möjligt. Du kan även nå oss via e-post eller telefon, då kan du hitta vår kontaktinformation här! Vi ser fram emot att få höra från just dig!

Vanliga frågor om riskutbildningen på halkbana

 • Behöver jag ha körkortstillstånd för att göra riskutbildning del 2?

Svar: Du behöver ha ett giltigt körkortstillstånd för att genomföra både riskutbildning del 1 och riskutbildning del 2

 • Får jag göra halkbanan tillsammans med en vän?

Självklart får du genomföra halkbanan med en vän, detta bör ni dock prata med oss innan så att vi kan se till att boka in er på samma utbildning.

 • Får jag köra med min egen bil på riskutbildningen?

Nej, riskutbildningen på halkbanan sker med bilar från utbildningen, detta för att dessa är utrustade med system och funktioner som vi vill att du får möjlighet att testa och se vad skillnaden är.

 • Hur länge gäller risktvåan utbildningen?

Om du är godkänd på riskutbildningen för halkbana så räcker den i 5 år. Alltså finns det gott om tid för dig att ta ditt körkort.

 • Kan man bli underkänd på risktvåan?

Man kan absolut bli underkänd på risktvåan men detta sker sällan, för att du ska bli underkänd behöver du oftast störa utbildningen för de andra och påvisa att du inte lär dig eller tar till informationen som delas ut. Så länge du är där med en vilja att lära dig kommer det gå bra.

 • Hur bör man göra för att få godkänt på risktvåan?

Du behöver endast lyssna och lära dig av det som utbildningen erbjuder, visa en vilja att förstå vad din utbildare försöker lära ut och visa att du har respekt för fordonet och underlaget.

Söker du riskutbildning del 1?

Här finner du riskutbildning del 1, den informativa motsvarigheten av halkbanan där man istället diskuterar riskfaktorer och riskfyllda situationer, riskettan är ett djupdyk av vad man bör tänka på som bilförare för att vara en säker förare i trafiken.

Intresserad av Riskutbildning 2?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

  Ladda ner vår app
  crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram
  This site is registered on wpml.org as a development site.