Risktvåan I Järfälla

Intresserad av Riskutbildning 2?

Boka nu!

Vi erbjuder utbildningen för alla er som behörighet för Risktvåan i Järfälla! Riskutbildningen del 2, mer känd som risktvåan, är en utbildning där vi tillsammans med våra elever väcker tankar och diskussion kring riskfyllda situationer & beteenden ute i trafiken. Risktvåan är en obligatorisk utbildning för samtliga körkortsbehörigheter enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Du kan hitta mer information om risktvåan här.

Alla man träffar på verkar veta att man ska aldrig ska dricka alkohol innan man sätter sig i bilen, och man ska alltid hålla hastigheten och ha på sig bilbältet. Hur kan det då komma sig att det sker en obehagligt hög mängd dödsolyckor ute i trafiken än idag? Varför finns det en minoritet av förare som som anser sig ha en rättighet att utsätta vanliga förare för livsfara? Hur kommer det sig att en vanlig laglydnad person kan i vissa fall veterligen sätta sig i en bil och helt strunta i säkerhetsåtgärder som däck och bilbälte? Risktvåan kommer förhoppningsvist få dig att bli en mer medveten och ansvarsfull förare när du har tagit körkortet.

Risktvåan i Järfälla för endast 2200 kr

I enlighet med vår princip att körkort ska för alla så kan vi gladeligen meddela att vi kan erbjuda vår utbildning för risktvåan i Järfälla till förmånliga priser. Vi anser att den friheten som ett körkort kan ge en person ska inte vara ett privilegium för en liten minoritet, utan det ska vara billigt och tillgängligt för alla människor i Järfälla.

Hos Motor Trafikskola erbjuder vi även alla andra utbildningar och kurser du skulle kunna tänkas att behöva på ditt resa inför ditt körkort. Samtliga av våra tjänster levereras i vision med att vara bland Storstockholms billigaste trafikskolor.

Vad ingår i risktvåan?

På den här utbildningen så kan du förvänta dig att vi kommer diskutera dem tidigare nämnda ämnena och mycket mer i synnerhet. Dessutom kommer vi att öva på halkkörning eller halkan som det kallas där vi kommer att manövrera bilen på is och lära oss viktiga aspekter av säkerhet kring bilen. Vi är införstådda med att det kanske inte är den behagligaste saken att diskutera och uppleva för somliga, men vi likt Transportstyrelsen anser detta var en otroligt givande och viktig utbildning att gå igenom.

Vi kommer att hålla en öppen diskussion där alla elever uppmuntras att diskutera och dela med sig av egna erfarenheter, för att vi ska gemensamt som en grupp kunna nå slutsatser om hur man undviker såna här typer av beteenden.

Här kommer en checklista på vad ni kan förvänta er diskuteras i utbildningen:

 • Rörelseenergi
 • Bromssträcka
 • Bilbälte
 • Underlag
 • Risker och konsekvenser
 • Generell säkerhet
 • Med mera

Tveka inte på att höra av dig till oss ifall du befinner dig i Järfälla och behöver behörighet från risktvåan. Använd dig av kontaktformuläret, så ser vi till att höra av oss så snabbt som möjligt. Du kan även nå oss via e-post eller telefon. Annars kan du hitta vår kontaktinformation här! Vi ser fram emot att få höra från just dig!

Intresserad av Riskutbildning 2?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

  Ladda ner vår app
  crossmenuarrow-right