Riskettan i Järfälla

Riskettan

590 kr 790 kr

Boka nu!

Vi erbjuder denna utbildning till alla som har behörighet för Riskettan i Järfälla. Riskutbildningen del 1, mer känd som Riskettan, är en utbildning där vi tillsammans väcker tankar och diskussion kring riskfyllda situationer och beteenden ute i trafiken. Riskettan är en obligatorisk utbildning för B- körkortsbehörighet enligt Transportstyrelsens bestämmelser. Läs mer om Riskettan här.

Alla verkar veta att man aldrig ska köra bil när man druckit alkohol och att man alltid ska hålla hastigheten samt ha på sig bilbältet. Men hur kommer det då sig att det ändå sker dödsolyckor ute i trafiken på grund av just alkohol, höga hastigheter och avsaknaden av bilbälte? Varför finns det en minoritet av förare som anser sig ha en rättighet att utsätta andra för livsfara? Och varför kommer det sig att en annars laglydig person sätter sig i en bil med en berusad förare? Riskettan kommer förhoppningsvis att göra dig till en medveten och ansvarsfull förare när du väl har tagit ditt körkort. 

Riskettan i Järfälla för endast 590kr

I enlighet med vår princip att körkort ska vara till för alla så kan vi med glädje meddela att vi erbjuder vår utbildning för Riskettan i Järfälla till extremt förmånliga priser. Vi anser att den frihet som ett körkort innebär inte ska vara ett privilegium för endast en liten grupp människor, utan att det ska vara billigt och tillgängligt för alla bosatta i Järfälla. 

 Hos oss på Motor Trafikskola kan du även gå övriga utbildningar och kurser som du skulle kunna tänkas behöva på din resa mot att ta ditt körkort.  

Vad ingår i riskettan?

Under denna utbildning kan du förvänta dig att vi kommer diskutera vad som redan nämnts ovan, men också mycket mera. Vi har förståelse för att dessa ämnen kan vara svåra att prata om, men vi, i samråd med Transportstyrelsen, anser att detta är en otroligt givande och viktig utbildning för blivande bilförare. 

 Vi kommer att hålla öppna diskussioner där alla elever uppmuntras till att diskutera och dela med sig av sina egna erfarenheter, för att vi gemensamt som grupp ska kunna nå slutsatser om hur man undviker nämnda beteenden i trafiken. 

 Här kommer en checklista på vad som kan komma att diskuteras under utbildningen: 

 • Trötthet
 • Rattfylleri
 • Droganvändning
 • Omfattning av olovlig & farlig körning i svenskt samhälle
 • Risker och konsekvenser
 • Riskgrupper
 • Användning av mobiltelefon under biltur
 • Lagar, regler och straff
 • Olika människors attityder framför ratten med mera

Tveka inte att höra av dig om du befinner dig i Järfälla och behöver behörighet från Riskettan. Kontakta oss via formuläret nedan, så återkommer vi till dig så snart som möjligt! Du kan även nå oss via chatt, e-post eller telefon. Vår kontaktinformation hittar du här. Vi ser fram emot att höra från dig. 

Intresserat av Riskutbildning 1?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig

  Ladda ner vår app
  crossmenuarrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram